Дјечији вртић Гацко: “Ако сте у души дјеца, бићете бољи људи”

Данашњом свечаношћу и интером приредбом која је данас одржана у Дјечијем вртићу, завршено је обиљежавање Дјечије недјеље. Под слоганом “Моја седмица, моја година” претходних дана присјетили смо се колико је важно чувати, поштовати и усмјеравати дјецу како би постали слика друштва у коме се праве вриједности његују и поштују.

“Задатак одраслих је да током цијеле године поштују дјечија права, Обезбједе дјеци сигурност и оптималне услове за здраво одрастање, јер дјеци је потребна сигурност и вјера. Да би дјеца вјеровала у себе и градила темељан пут самопоуздања, ми тррбамо бити чврст ослонац на том путу. Учимо од дјеце и будимо добри учитељи. Нека расту, а ми заједно са њима. Направимо окружење у коме ће мала дјеца постати велики људи”, поручују из Дјечијег вртића.

Гости данашње свечаности су била су дјеца из Центра за дјецу са посебним потребама “Растимо заједно” који су заједно са малишанима вртића уживали у игри и пјесми. Овом приликом, другарима из Центра уручен је поклон пакет као знак захвалности на лијепом дружењу.

Подсјетимо, током претходне седмице реализоване су бројне активности: позоришна представа “Моја права”, шетња градом и посјета Општини (разговор о правима и обавезама), “Игре без граница” у Центру “Растимо заједно”, “Мозаик чепова”, а круна свега била је данашња свечаност.

“Ако сте у души дјеца, бићете бољи људи”, поручују из ове васпитно образовне установе.

Подијелите вијест