Дјеца боравила у Крагујевцу на бесплатној обуци једрења

Протеклог викенда група дјеце из Гацка у пратњи радника ЈУ “Културно-спортски центар” Гацко боравили су у Крагујевцу, на бесплатној обуци једрења на дасци. Позив у Крагујевац услиједио је након двогодишње сарадње са тамошњим Једриличарским клубом и успјешно реализоване обуке једрења на језеру Врба надомак Гацка.

Ово је била прилика да ЈУ КСЦ награди ону дјецу која су успјешно завршила овогодишњу школу пливања. Дјеца су показала спретност, таленат и прије свега дисциплину и велико интересовање за овај спорт. Домаћини су их дочекали срдачно, и како истичу из ове јавне установе, задали им тежак домаћи задатак за следећу годину.

„Крагујевчани су били одушевљени нашим гостопримством током њиховог боравка у Гацку, па је услиједио и њихов позив на бесплатну обуку једерња за дјецу. Сви су јако одушевљени и задовољни домаћинима у Крагујевцу. Дјеца су имала прилику да науче основе спорта на специјалним једрилицама званим „оптимист“, прилагођеним њиховом узрасту, гдје су показали велико интересовање и спретност. Искористио бих прилику да се захвалим Срђану Мастиловићу који је био спона између нас и људи из Једриличарског клуба, као и професору Владимиру Урошевићу, предједнику клуба у Крагујевцу, који је искористио свој ауторитет да се и дјеца и ми осјећамо угодно током боравка“, рекао је Милан Гутовић из КСЦ.

Сарадња са Једриличарским клубом дала је већ добре резултате, па је циљ ЈУ “Културно – спортски центар” Гацко да у наредном периоду продуби сарадњу са Крагујевцем, на пољу културе и спорта.

Подијелите вијест