Делегација општине Звечан у незваничној посјети Гацку

Начелник општине Гацко, Милан Радмиловић у присуству предсједника СО-е Гацко и својих сарадника, јуче је у незваничној посјети угостио представнике побратимљене косовске општине Звечан. У делегацији испред ове општине, присуствовао је предсједник Привременог органа, Миодраг Ацић, са сарадницима.

Током вишечасовне посјете, било је ријечи о проблематици живљења и могућим перспективама, али и хуманитарним акцијама које би се организовале заједно са општином Билећа.

Овом посјетом настављено је у смјеру продубљивања пријатељских односа двије братске општине, на пољу спорта, културе али и привреде.

Напомињемо да је наша општина заједно са општином Билећа, прошле године потписала Повељу братимљења са општином Звечан, како би ојачале везе са њом и пружиле јој помоћ.

Општина Звечан налази се на сјеверу Косова и Метохије и обухвата узак појас од Косовске Митровице до Рашке области. То је једна од косовских општина са српском етничком већином, а на њеној територији налазе се древни манастири Бањска и Соколица.