Данас почињу радови на доградњи водоводног система општине Гацко

Данас почињу радови на доградњи водоводног система општине Гацко са изворишта Придворица, рекао је замјеник начелника општине, Радоица Антуновић. Састанак са представницима Министарства финансија, извођечем радова и надзором одржан је јутрос у 10 часова у просторијама општине, након чега је изласком на терен и озваничен почетак радова.

“Данас званично почиње извођење радова на систему доградње водоводног система општине Гацко. Извођач је уведен у посао и рок за извођење радова је 15 мјесеци, односно почетак мјесеца децембра 2019. године. На данашњем састанку са извођачем, надзором и представницима Министарства финансија договорили смо детаље око овога пројекта, начин и динамику извођења радова, начин плаћања и искрено се надам да ће овај пројекат бити завршен у наредних 15 мјесеци”, рекао је Антуновић.

Пројекат се састоји из цјевовода дужине око 12 километара, двије пумпне станице, три прекидне коморе и два резервоара, рекао је пројект менаџер, Никола Максимовић из фирме извођача “Бук промет” Бијељина.  Данас почињу са припремним радовима, обезбјеђењем приступа градилишту и прилазним путевима. Фирме које су укључене као подизвођачи радова су “Антикорозија” Гацко и “Конструктор инжињеринг” Билећа.

Бојан Мацура из Министарства финансија Републике Српке, подсјетио је на вриједност инвестиције од 5, 5 милиона конвертибилних марака, од чега је из кредитних средстава Европске инвестиционе банке издвојено 2,5 милиона марака, грант средства Европске уније износе 500 хиљада еура, док Општина суфинасира вриједност од 1,7 милиона конвертибилних марака.

Подсјећамо, Уговор о извођењу радова на доградњи водоводног система општине Гацко потписан је у јуну мјесецу ове године. Уговор су потписали начелник општине Гацко, Милан Радмиловић, директор предузећа „Бук Промет“ Бијељина, Јован Гајић, у присуству представника Тима за управљање пројектом из Министарства финансија Републике Српске.

 

 

Подијелите вијест