Данас почиње велика акција чишћења града и околине

Са циљем уклањања дивљих депонија, данас почиње велика акција чишћења града и околине. Старт је у 9.30 часова испред Општинске управе, а осим добровољаца у акцији учествују и радници Културно-спортског центра, Ватрогасне јединице, Туристичке организације, планинари, као и радници Општинске управе која је организатор.

Полази се правцем према Клињу и Десивоју и старим путем који пресијеца Поникве. Акценат је на чишћењу најкритичнијих локација, а истовремено ће се радити и на уклањању гума и спрјечавању њиховог паљења пред првомајске празнике.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић, позвао је све грађане да се прикључе акцији, која ће бити актуелна и у наредном периоду.

„Циљ ове акције је како уклањање отпада које одлажу несавјесни појединци, тако и подизање свијести свих нас о значају чувања околине. План је да се постављањем камера на циљаним локацијама спријечи одлагање смећа и другог отпада. У ове сврхе набављен је дрон који ће бити кориштен за осматрање кључних праваца, а у наредном периоду биће појачан и инспекцијски надзор на овим локалитетима“, рекао је Милинковић, који је поручио да у овом времену лоше епидемиолошке ситуације, хигијена мора бити на већем нивоу.

Уколико вријеме дозволи, план је да акција траје док се не уклоне све депоније са подручја града, те да акције, које би се организовале викендом, буду што масовније.

Техничку подршку током данашњег чишћења пружиће Термоелектрана која ће обезбиједити два камиона за одвоз смећа, те предузећа „Водовод“ и „Путеви“.

Подијелите вијест