„Дај крв-пробуди хероја у себи“- У Гацку прикупљено 117 доза крви

У данашњој акцији добровољног даривања крви под слоганом „Дај крв-пробуди хероја у себи“ коју је организовало Удружење добровољних давалаца крви Гацко у сарадњи са Удружењем Херцеговаца и пријатеља у Србији-Нови Сад, прикупљено је 117 доза драгоцјене течности.

Предсједник Удружења Херцеговаца у Новом Саду, Maрко Никчевић каже да учествују у хуманитарним акцијама добровољног даривања крви, помоћи за дјецу на Косову и доста сличних акција.

„Ове године смо одлучили да организујемо акцију даривања крви у свим градовима Херцеговине. До сада смо имали акцију у Билећи гдје је прикупљено 40 доза и у Невесињу 27. На идеју смо дошли јер у љетном периоду из Србије долазе студенти у своје родне градове и овим желимо показати да нисмо заборавили своје Гацко и своју Херцеговину“, каже Никчевић.

Он је подсјетио да Удружење Херцеговаца у Новом Саду, у новембру, организује акцију даривања крви, која ће бити посвећена Митровданској офанзиви и свим борцима Републике Српске и позвао сва Херцеговце да буду њихови гости.

Предсједник УДДК Гацко, Мирослав Вуковић каже да ово је друга редовна акција ове године и захвалио се свима који су дошли да дају драгоцјену течност.

„Били смо на десетак акција до сада и дали смо преко 200 доза крви. У Плужинама смо били 3. августа и од 16 наших чланова 15 је дало крв, што је велики успјех. На наше задовољство сваки пут имамо нове чланове. Ова акција је у сарадњи са студентима из Новог Сада, а већином су то све наши чланови. Чак 144 члана су се пријавила, а 15 их је враћено“, истиче Вуковић.

Акција „Дај крв-пробуди хероја у себи“ наставља се 14. августа у Требињу и 15. августа у Фочи.