Црвени крст Гацко: Одржано регионално такмичење у пружању прве помоћи

Општинска организација Црвеног крста Гацко, јуче је била домаћин регионалног такмичења у пружању прве помоћи, са релистичким приказом повреда, стања и оболења. Због лоших временских услова, такмичење је одржано у просторијама Спортске дворане у Гацку, а такмичило се укупно 10 екипа, основаца и средњошколаца, из 6 општина Источне Херцеговине.

„Сва дјеца воле да се такимиче и побиједе, али ово такмичење је имало неку другу страну, а то је да овом активношћу буде обухваћемо што више дјеце која ће научити оно основне што се тиче пружању прве помоћи. Најупорнији су показали и најбоље резултате,а најбоље екипе које су освојиле прва мјеста у конкуренцији омладине и подматка, ће представљати регију Источне Херцеговине на републичком такмичењу које ће де одржати крајем маја”, истакао је секретар ОО Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић.

Према његовим ријечима, на овом такмичењу дјеца су водила главну ријеч, јер су се нашла у улози од маркиранта, шминкери и записничари до судије, а по први пут на такмичењу је учествовала екипа подмлатка.

Ово такмичење се одржава у оквиру Недеље Црвеног крста, коју традиционално обиљежава Црвени крст РС од 08. до 15. маја, и ово је само једна од активности које проводи Црвени крст.

РЕЗУЛТАТИ (ПОДМЛАДАК):

  1. Екипа ОО Црвеног крста Гацко;
  2.   -II-             Црвеног Крста Требиње;
  3.   –II-             Црвеног крста Невесиње.

РЕЗУЛТАТИ (ОМЛАДИНА):

  1. Екипа ОО Црвеног крста Требиње;
  2.    -II-            Црвеног крста Гацко;
  3.   –II-            Црвеног Крста Билећа.