Црвени крст Гацко: Одржано регионално такмичење „Мисли мине” 2016

У просторијама Општинске организације Црвеног крста Требиње, јуче је одржано регионално такмичење ученика седмих разреда Основних школа са подручја источне Херцеговине, у оквиру програма Црвеног крста, под називом – „Упозоравање на опасност од мина и неексплодираних убојних средстава“.

По елаборату такмичења, такмичари су одговарали на пет задатака: усмени одговори на постављена питања, слагалица, пантомима, анаграм и исправи нетачне реченице, а најспретнији су били ученици ОШ „Свети Сава“ Гацко  – Радмиловић Бојана, Гузина Матија и Јеремић Јелена. Овим резултатом, стекли су право да буду учесници Републичког такмичења ученика Основних школа из програма упознавања на опасност од мина под називом „Мисли, мине” 2016, односно да представљају регију источне Херцеговине међу девет регија РС.

„Само су ситнице одлучивале о побједнику, сви ученици су показали завидан ниво знања, а коначног побједника је одлучила спретност, а мало и срећа“, истакао је секретар ОО Црвеног крста Гацко, Бранислав Арнаутовић.

На такмичењу је учествовало шест екипа из шест Основних школа, а свака екипа је имала по три члана, ученика седмих разреда, који су након предавања о овом опасном проблему, након блиц тестирања показали најбоље знање, спретност и изразили заинтересованост за даље упознавање ове проблематке.