Центар за Социјални рад Гацко: Тринаесторо дјеце отпутовало на море

У оквиру пројекта “Социјализација дјеце РС 2017 ” који спроводи Јавни фонд за дјечију заштиту Републике Српске у сарадњи са Центрима за социјални рад, данас је из Гацка на љетовање отпутовало тринаесторо дјеце.

Ради се о дјеци која се налазе у стању социјалне потребе, дјеци из вишечланих породица – четворо и више дјеце, браћа и сестре дјеце са сметњама у развоју, корисници дјечијег додатка, дјеци која имају хроничне болести, као и дјеци чији су родитељи ратни војни инвалиди или погинули у рату.

“Ово су само неке категорије преко којих дјеца могу ићу на море потпуно бесплатно. Психолог, Милица Зеленовић и ја идемо у пратњи седам дјевојчица и шест дјечака. Од тога је једна дјевојчица са сметњама у развоју и са њом иде родитељ. Имаћемо школе пливања, спортска такмичења, радионице, вечерње активности гдје се организује вече талента, маскенбал, избор за најбољу фризуру, игре без граница и слично. Циљ је да се дјеца социјализују, осамостале, развију тимски дух, асертивност, емпатију, да се изједначе развојне шансе за сву дјецу и у складу са тим задовоље узрасне потребе, без обзира из које социјалне структуре долазе,” каже социолог, Јелена Јововић.

Дјеца ће бити смјештена у Омладинском хостелу “Ужице” у Бечићима, у периоду од 20. до 29. јула.

Подијелите вијест