Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Акције Удружења добровољних давалаца крви „Гацко“

Удружење добровољних давалаца крви „Гацко“ основано је крајем марта ове године, а већ почетком фебруара почели су са активностима. Удружење броји 148 регистрованих чланова, а број чланова се свакодневно повећава.

До сада су имали десетак мањих акција широм Републике Српске, а организована је и једна већа акција у сарадњи са трансфузиолошком службом Требиње, гдје се пријавило 89 чланова, а дато је 70 доза крви. Укупно су дали 145 доза драгоцјене течности, што показује да су велики хуманисти.

Предсједник удружења, Мирослав Вуковић, 59 пута до сада је дао крв и за хуманост добио Плакету Свете Тројице, највеће признање општине Гацко.
„Имамо добру сарадњу са осталим друштвима и на тај начин обезбиједили смо укупно 68 доза крви за лијечење наших суграђана у Београду, Бањалуци, Подгорици и другим градовима“, каже Вуковић.

„Апелујемо на грађане, који су здрави да се јаве и добровољно дају крв“ кажу у удружењу и подсјећају да је хуманитарни број 1412 за лијечење Ђурише Тепавчевића отворен до краја децембра.

Подијелите вијест