Акције Удружења добровољних давалаца крви „Гацко“

Удружење добровољних давалаца крви „Гацко“ основано је крајем марта ове године, а већ почетком фебруара почели су са активностима. Удружење броји 148 регистрованих чланова, а број чланова се свакодневно повећава.

До сада су имали десетак мањих акција широм Републике Српске, а организована је и једна већа акција у сарадњи са трансфузиолошком службом Требиње, гдје се пријавило 89 чланова, а дато је 70 доза крви. Укупно су дали 145 доза драгоцјене течности, што показује да су велики хуманисти.

Предсједник удружења, Мирослав Вуковић, 59 пута до сада је дао крв и за хуманост добио Плакету Свете Тројице, највеће признање општине Гацко.
„Имамо добру сарадњу са осталим друштвима и на тај начин обезбиједили смо укупно 68 доза крви за лијечење наших суграђана у Београду, Бањалуци, Подгорици и другим градовима“, каже Вуковић.

„Апелујемо на грађане, који су здрави да се јаве и добровољно дају крв“ кажу у удружењу и подсјећају да је хуманитарни број 1412 за лијечење Ђурише Тепавчевића отворен до краја децембра.

Подијелите вијест