У Автовцу прослављен Свети Василије Тврдошки и Острошки

У присуству великог броја вјерника, данас је прослављен заштитник храма у Автовцу, Свети Василије Тврдошки и Острошки. Светом литургијом началствовао је парох Прве гатачке парохије, Велимир Ковач, уз саслужење старјешине автовачког храма, Миодрага Вртикапе и осталог свештенства.

„Сваки прави Херцеговац треба да се угледа на највећег Херцеговца, Светог Василија Острошког. И кад нам је тешко и кад нам је лијепо треба да се сјетимо Светог Василија, јер је у најтежа времена по цркву и наш народ имао осјећај Божијег присуства и био вјерни свједок васкрсења Христовог и био пратилац Христов. Зато, браћо и сестре, потрудимо се да нам Свети Василије буде учитељ и путовођа у живот вјечни. Христос Васкрсе“, поручио је свештеник Ковач.

Након празничне литије, у порти храма извршен је обред ломљења славског колача уз пригодне здравице представника локалне заједнице, привредног живота општине и вјерника.

У културно – умјетничком дијелу програма представили су се гуслари Ненад Ивковић и Милош Лучић, а празнично дружење настављено је у парохијском дому у Автовцу уз трпезу љубави.

Подијелите вијест