ЈП “Комус” Гацко: У току ревизија квадратуре и броја корисника

У току је комплетна ревизија квадратуре и броја корисника услуга ЈП “Комус” Гацко, која се односи на утврђивање стварног стања на терену и евидентирање лица која до сада нису измиривала обавезе према овом предузећу, када је у питању одношење смећа.

Именоване су комисије које раде у тимовима, у сарадњи са комуналном полицијом и Одјељењем за просторно планирање општине Гацко. Полазна основа су подаци о корисним површинама које подлијежу ревизији, које су добили из пореске управе

“Ревизија је до сада извршена у једном дијелу насеља Бурак, и једним дијелом у насељеном подручју Автовац, а завршена је у насељима Воћњак и Слављан. Комисија са радом наставља сутра, када ће обилазити насеље Зечице. Евидентирали смо и око 300 нових корисника који нису били у систему наплате. На основу квадратуре коју комисија установи, са сваким становником ће се закључити нови уговори о пружању услуга одвоза смећа”, рекла је в.д. директора предузећа, Драгана Рудан.

Мањих проблема је било приликом изласка комисије на терен, каже Рудан, али Одлуком Скупштине општине јасно је дефинисано на који начин ће се вршити наплата услуга овог предузећа. Истакла је да је са грађанима договорено да на оним мјестима гдје возило предузећа нема довољан приступ, смеће у врећема одвози комби, у зависности од потребе.

Иначе, радници ЈП “Комус” кренули су са прољећним радовима и уређењем. Већ су ангажовани на чишћењу дивљих депонија са градског подручја. Очишћен је простор око већих контејнера у близини Дјечијег вртића и зграде преко пута пумпе. Чим то временски услови дозволе, у наредном периоду урадиће и обрезивање крошњи дрвећа на зеленим површинама, као и насипање и припремање земље за нове саднице.

Подијелите вијест