ŽOK: Održana konferencija za štampu povodom finala Kupa RS

Raca_konferencija

Danas je u prostorijama Opštine održana konferencija za štampu, povodom odigravanja utakmice Finala Kup-a RS, između ekipa OK “Gacko” iz Gacka i ŽOK “Jedinstvo” iz Brčkog.

Kako saznajemo od direktora kluba, Radoice Antunovića, uprava kluba zadnje 2-3 godine je radila planski na stvaranju ekipe, a ove godine je napravljena ekipa koja može osvajati i trofeje.

“Ovo je prva prilika da osvojimo trofej  Kup-a RS, a učinjeni su dodatni napori da organizaciju dobijemo ovdje u Gacku”, istakao je Antunović.

Trener naših odbojkašica, Ivan Maljević, naglasio je da je ovo jedna od najboljih polusezona od kad klub postoji. Od odigranih devet utakmica ostvareno je devet pobjeda, zajedno sa Kupom.

“Ono što posebno treba istaći je da 80% igračkog kadra je domaći proizvod, kao i to da smo ove godine uspjeli da sačuvamo domaće igrače koji su upisali fakultet”, rekao je Maljević, i dodao da je ovo takmičenje jedno od prestižnih i zbog toga nosi najveću draž za pobjedom.

“Trudimo se da damo svoj maksimum za pobjedu i polažemo veliku vjeru u djevojke da su ove godine najbliže pobjedi”, riječi su Maljevića.

Ekipa Jedinstva nije pobjeđivana zadnjih 7-8 godina i spada u jednu od organizovanijih i najskupljih ekipu.

ŽOK “Gacko” je prošle godine zauzeo treće mjesto. Već 3 puta su osvajali trofej RS, a u zadnje 2-3 godine bili finalisti srebra.

Utakmica Finala Kup-a će se igrati u subotu, 17. novembra u sportskoj dvorani u Gacku, sa početkom u 19:00 sati, a iz kluba pozivaju svoje vjerne navijače da ih sportskim i korektnim navijanjem podrže.

 

Подијелите вијест