ЖОК “Гацко” поражен од екипе “Бимал Јединство”, реванш меч у петак у Брчком

У првој финалној утакмици плеј – офа Премијер лиге БиХ, која је у суботу одиграна у Гацку, одбојкашице ЖОК “Гацко” поражене су од екипе “Бимал Јединство”, резултатом 1:3. По сетовима: 25:23, 15:25, 12:25 и 9:25.

У неизвјесној завршници, први сет домаћа екипа преокренула је у своју корист. Публика је била на висини задатка, па је и други сет почео истим темпом, уз оштар блок. Међутим, према ријечима тренера Саше Слијепчевића, дјевојке нису издржале. Како каже, кључни фактор који је диктирао и коначан резултат била је вјера, а она је у овом мечу недостајала, тврди Слијепчевић.

“Почетак другог сета био је на нашој страни, блок је функционисао, затворили смо неке њихове главне нападаче, али нисмо издржали. Мислим да нисмо довољно вјеровали. Не бих рекао да нас је Јединство надиграло, мислим да нисмо имали довољно вјере у оно што радимо, и мислим да нас је то коштало побједе у овом сусрету. Могли смо боље и због тога остаје један жал. Честитам екипи Јединства. Ми идемо горе и даћемо све од себе”, рекао је Слијепчевић.

Без обзира на први сет, који, како кажу, нису смјели да испусте, игром Брчанки задовољни и тренер Смаил Пезеровић и капитен екипе, Жана Драгутиновић. Упутили су честитке екипи Гацка која је поред свих потешкоћа од почетка сезоне, отказа играчица и повреда, смогла снаге и стигла до финала.

“Екипа Гацка није случајно дошла до финала. Доказали су то добром игром у првом сету, и сигурно је да се у Брчком нећемо превише опуштати”, рекла је Драгутиновић.

Реванш меч је на програму у петак 26. априла.

Подијелите вијест