ЖОК „Гацко“: Пораз у првој пријатељској утакмици

Одбојкашице ЖОК “Гацко” су у сриједу,  у Херцег Новом, одиграле прву припремну утакмицу пред почетак сезоне, против екипе Караганде, учесника Супер лиге Казахстана која се припрема на црногорском приморју.

Казахстанке су биле боље и славиле резултатом 3:0, по сетовима 19:25, 18:25 и 25:27. Иако је за прву утакмицу изабран изузетно јак ривал из врха Казахстанске одбојке, наше одбојкашице су показале солидну игру и потврдиле да посједују квалитет.

Ипак, честе осцилације у игри и много грешака типичних за почетак припремног циклуса, превагнуло је на страну екипе из Караганде. Очигледно је било да је наша екипа још увијек неуиграна и да ће се тек у наредним мечевима постепено поправљати. Солидна партија је пружена, а када цијела екипа уђе у форму и уигра се, сасвим је сигурно да ће и резултати бити знатно бољи у оним важнијим, такмичарским утакмицама.

Фантастичну партију против Казахстанки пружило и прво овосезонско појачање, коректор Наташа Слијепчевић, која је најавила да ће бити велико појачање и лидер екипе.

Тренер Иван Маљевић задовољан је партијом својих одбојкашица, признајући да су направили велики број непотребних грешака, додајући да је то сасвим очекивано за прву контролну утакмицу. Маљевић је истакао да је екипа Караганде сјајна екипа, изузетно квалитетна и на крају припрема гдје већ достижу форму.

Нова пријатељска утакмица игра се данас у Херцег Новом, гдје ће противник бити поново екипа Караганде, која ће тиме и завршити припремни циклус у Црној Гори.

До почетка сезонe, ЖОК „Гацко“ планира одиграти још неколико јаких пријатељских мечева, а најјачу провјеру имаће против репрезентације Црне Горе која се припрема за наставак квалификација за Свјетско првенство.

                                                                                                                                                                                           (ЖОК Гацко“)

Подијелите вијест