ЖOK Гацко: Почеле припреме за нову сезону

Након паузе, која је за већину играчица трајала тек нешто дуже од мјесец дана, екипа ЖОК Гацко поново се окупила. У понедељак, 7. августа, у спортској дворани одржан је састанак са управом клуба и стручним штабом, након чега је тренер Саша Слијепчевић обавио прозивку и одржао први тренинг, чиме су и званично започеле припреме за нову сезону.

На прозивци и првом тренингу појавило се 14 играчица на које у клубу рачунају за предстојећу сезону. У односу на прошлу годину клуб је напустила само средњи блокер Милена Ковачевић која школовање наставља у Србији, док су екипу појачале средњи блокер Бојана Тешевић, која је стигла из ХЕ на Дрини и Марина Ховалкина, примач сервиса из Бјелорусије. Први тренинг одрадиле су: Х. Кошутић, К. Поповић, Салатић, Бољановић, Витковић, Јаглучић, Тешевић, Ховалкина, Буха, Сокнић, И. Кошутић, А. Поповић, Говедарица и Манојловић.

Предсједник ЖОК Гацко, Радоица Антуновић каже да већ на почетку припрема имају комплетну екипу за коју сматра да је још квалитетнија него прошле године, и не скрива велике амбиције.
“Са два појачања која смо ангажовали мислим да имамо квалитетнију и комплетнију екипу него прошле године када смо освојили друго мјесто у Премијер лиги БиХ, због чега вјерујем да ове године можемо да се озбиљно умијешамо у борбу за један од три домаћа трофеја. Ове године очекује нас и нови наступ у међународном Челенџ купу гдје ћемо по први пут бити домаћини у Гацку, што представља додатни мотив и за играчице и за стручни штаб али и за нас из управе клуба” – каже Антуновић, и поручује да је Гацко можда мали град али велики клуб.

Тренер одбојкашица, Саша Слијепчевић не обећава трофеје али вјерује у своју екипу: “За мене као тренера је приоритет да нашу игру подигнемо на један већи ниво, вјерујем да можемо да играмо још 20% боље него прошле године а у томе ће нам свакако помоћи и Бојана и Марина. То је оно што ми можемо да урадимо, а видјећемо да ли ће то бити довољно за освајање првенства и купа. Свакако да ћемо покушати да будемо конкурентни у борби за трофеје”.

Наше одбојкашице ће цјелокупан припремни период одрадити у Гацку, а планирано је и одигравање неколико јаких пријатељских утакмица са екипама из региона, како би спремне дочекале почетак такмичарских сусрета крајем септембра мјесеца.

(Херцег Телевизија)