ЖОК Гацко „бруси“ форму пред предстојећу сезону

Одбојкашице Женског одбојкашког клуба „Гацко“ почеле су 15. августа припреме пред сезону која им предстоји. Како би касније постигле добре резултате на свим фронтовима на којим учествују, потребно је много одрицања у базичном дијелу припрема.

Наша екипа, посјетила их је на синошњем тренингу.

“Припреме смо почели средином августа, тренирамо сваки дан два пута. Дворана, трим стаза, користићемо и стадион колико нам вријеме буде дозвољавало. Дјевојке су у доброј физичкој кондицији, спремне су и дају све од себе”, казао је Саша Слијепчевић, тренер ЖОК Гацко.

Према ријечима Слијепчевића, већ су заказане и неке утакмице, како би се провјерило у каквом су стању играчице, те шта то треба промијенити.

“Позвани смо на један пријатељски турнир у Горажду (12. септембра). Када год смо отишли и освојили смо га, а то је права провјера пред обавезе које слиједе. Прва званична утакмица је 26. септембра када је меч 1/4 финала Купа Републике Српске. Између та два меча, потрудићемо се да нађемо још једног или два противника како би спремно дочекали првенство и све обавезе које су испред нас”, казао је Слијепчевић.

Играчки кадар у односу на претходну годину доживјеће ситне промјене. Наиме, Марија Јаглучић, досадашњи коректор екипе, због повреде леђа ову сезону неће играти, тачније паузираће. Екипа ће бити слична оној прошлогодишној, с тим да постоји могућност и повратка неких играчица у клуб.

Како се екипа припрема задовољна је и Хелена Поповић, дугогодишњи капитен клуба. Наглашава да се темпира форма за првенствене, Куп али и обавезе у Европи.

“Идемо узлазном путањом, радимо квалитетно, са нестрпљењем чекамо прве утакмице. Наш циљ је да играмо добро, да “избацимо” неке нове играчице, а вјерујемо да нам је мјесто при самом врху БиХ одбојке”, казала је Поповић.

Подсјећамо, ЖОК Гацко је прошле године играо два финала (Купа Републике Српске и БиХ) те полуфинале Премијер лиге Босне и Херцеговине.