Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Жељезничар побједник Меморијалног турнира „Дејан Дракул“

Сарајевски ФК „Жељезничар“ побједник је првог Меморијалног турнира „Дејан Дракул“. Сарајлије су у финалу побиједили МНК „Мостар СГ“ резултатом 7:6.

Била је то утакмица са доста преокрета и након што су гости на одмор отишли резултатском предношћу, играчи МНК „Мостар СГ“ нису се предавали. Успјели су анулирати предност гостију и само двадесетак секунди прије краја, голом из пенала „Жељезничар“ је однио побједу. У полуфиналу су се састали МНК „Мостар СГ“ и ФК „Младост“ Гацко. Резултатом 2:1 славили Мостарци. У другој полуфиналној утакмици састали су се ФК „Вележ“ и ФК „Жељезничар“. Сарајлије су биле боље, славећи са 3:2. У ревијалној утакмици играли су МНК „Мостар СГ 2011“ – Пријатељи и саиграчи.

На крају је МНК „Мостар СГ“ забиљежио побједу од 5:1. Прије почетка меморијалног турнира, менаџер ФК „Жељезничар“ Сарајево Амар Осим уручио је Мири Дракул, мајци покојног Дејана дрес са бројем 11.

Турнир је био хуманитарног карактера и сав приход биће уплаћен на жиро рачун број 1402015000094485 код SBERBANK на име Марка Дракула, Дејановог брата за подизање спомен обиљежја. ФК „Младост“ Гацко је осим учешћа на турниру и куповине карата на жиро рачун уплатила износ од 1.000,00 КМ за подизање спомен обиљежја Дејану.

Резултати: МНК „Мостар СГ“ – ФК „Младост“ Гацко 2:1 (1:0) ФК „Вележ“ Мостар – ФК „Жељезничар“ Сарајево 2:3 (2:3) ФК „Жељезничар“ – МНК „Мостар СГ“ 7:6 (4:2) Ревијална утакмица МНК „Мостар СГ“ 2011 – Пријатељи и су играчи 5:1 (1:1)

Подијелите вијест