Жељезничар побједник Меморијалног турнира „Дејан Дракул“

Сарајевски ФК „Жељезничар“ побједник је првог Меморијалног турнира „Дејан Дракул“. Сарајлије су у финалу побиједили МНК „Мостар СГ“ резултатом 7:6.

Била је то утакмица са доста преокрета и након што су гости на одмор отишли резултатском предношћу, играчи МНК “Мостар СГ” нису се предавали. Успјели су анулирати предност гостију и само двадесетак секунди прије краја, голом из пенала “Жељезничар” је однио побједу. У полуфиналу су се састали МНК „Мостар СГ“ и ФК „Младост“ Гацко. Резултатом 2:1 славили Мостарци. У другој полуфиналној утакмици састали су се ФК „Вележ“ и ФК „Жељезничар“. Сарајлије су биле боље, славећи са 3:2. У ревијалној утакмици играли су МНК “Мостар СГ 2011” – Пријатељи и саиграчи.

На крају је МНК „Мостар СГ“ забиљежио побједу од 5:1. Прије почетка меморијалног турнира, менаџер ФК „Жељезничар“ Сарајево Амар Осим уручио је Мири Дракул, мајци покојног Дејана дрес са бројем 11.

Турнир је био хуманитарног карактера и сав приход биће уплаћен на жиро рачун број 1402015000094485 код SBERBANK на име Марка Дракула, Дејановог брата за подизање спомен обиљежја. ФК „Младост“ Гацко је осим учешћа на турниру и куповине карата на жиро рачун уплатила износ од 1.000,00 КМ за подизање спомен обиљежја Дејану.

Резултати: МНК „Мостар СГ“ – ФК „Младост“ Гацко 2:1 (1:0) ФК „Вележ“ Мостар – ФК „Жељезничар“ Сарајево 2:3 (2:3) ФК „Жељезничар“ – МНК „Мостар СГ“ 7:6 (4:2) Ревијална утакмица МНК „Мостар СГ“ 2011 – Пријатељи и су играчи 5:1 (1:1)

Подијелите вијест