Завршено првенство: ФК “Младост” Рогатица – ФК “Младост” Гацко 0:1

Фудбалери “Младости” у подмлађеном саставу су гостовањем у Рогатици завршили овогодишње првенство. Гатачка “Младост” се састала са домаћом екипом “Младости”, у оквиру 30. кола Друге лиге РС група „Исток“ и била успјешнија за један погодак.

У 3. минуту игре, након што је корнер извео Драган Горановић, лопта је завршила у мрежи поред немоћног голмана домаћих. Ово је уједно био 12 погодак најбољег стријелца и играча Младости у протеклом првенству. Утакмица се у наставку одвијала на средини терена са повременим контра нападима, али је резултат до краја утакмице остао непромијењен.

“Ово је трећа везана побједа “Младости”, тако да је поправљен пласман на табели освајањем седмог мјеста, иако се очекивало много више од ове екипе. Наредних дана управа клуба ће анализирати учинак сваког појединца у управо завршеном првенству, како би се на вријеме ријешили сви неспоразуми и проблеми који су пратили клуб током првенства”, кажу у клубу.

Стриjeлaц: Горановић Драган у 3. минуту за Младост.

Жути кaртoни: Антељ, Мрковић и Горановић Д. (Mлaдoст).

Mлaдoст Гацко: Шуковић, Гузина, Никoлић, Антељ, Мрковић, Лозо, Гoрaнoвић Д, Горановић М, Пејић, Вуковић, Брaтић.

Након одиграних 30 кола, првак Друге лиге група „Исток“ је екипа ФК „Јединство“ из Брчког са освојених 77 бодова, која је остварила пласман у Прву лигу Републике Српске. Друго мјесто је заузео ФК „Леотар“ Требиње са освојених 72 бода. ФК „Младост“ Гацко је завршила првенство на седмом мјесту са освојених 35 бодова.

Из Друге лиге група „Исток“ су испали, “Слога Јунајтед” из Бијељине, “Губер” из Сребренице и “Братство” из Братунца.

Нови чланови Друге лиге група „Исток“  су повратници из Прве лиге РС, ФК „Дрина“ Зворник и ФК „Сутјеска“ Фоча као и Првак Регионалне лиге група „Исток“ Милићи из Милића и Првак Регионалне лиге група „Југ“ ФК „Гласинац“ Соколац.

Подијелите вијест