Завршено обиљежавање Недеље дјетета у Гацку

Интерном приредбом у Дјечијем вртићу под слоганом “Дјеца – дјеци”, која је посвећена дјеци и полазницима Удружења “Растимо заједно”, данас је у Гацку завршено обиљежавање Недјеље дјетета.

Пјесмама, играма и рецитацијом подсјетили су нас да је право сваког дјетета његова потреба да одрасте, а да одрасли имају обавезу и одговорност да одговоре тим потребама. “Тражимо од свих да одоле искушењу данашњег времена и да не дозволе да се дјетету поремети миран сан, игра, одрастање и заједнички живот”, поручили су малишани на данашњој приредби.

Поводом обиљежавања Недеље дјетета, полазници вртића и Удружења, јуче су у пратњи својих васпитача, прошетали улицама општине, носећи транспаренте којима подсјећају на своја права али и обавезе. На градском тргу су пуштали балоне на којима су биле исписане поруке мира и љубави. Тим поводом су посјетили и зграду Општинске управе, гдје им је замјеник начелника, Радоица Антуновић, организовао пријем и уручио пригодне поклоне.

Претходне седмице малишани и њихови васпитачи су кроз низ активности, као што су упознавање са начином живота дјеце осталих раса, упознавање дјеце са њиховим правима, играма без граница, као и исцртавањем порука на паркингу Дјечијег вртића обиљежили ову недјељу.

Прва седмица октобра се свуда у свијету обиљежава као Дјечија недеља, а ове седмице се обиљежавала под слоганом “Дјечији свијет – мој свијет”.