Завршена реконструкција локалног пута у МЗ Фојница, асфалтиран и прилаз Основној школи у Гацку

Протеклих дана завршена је реконструкција локалног пута у Мјесној заједници Фојница у дужини од 750 метара.

У ове сврхе из буџета Општине Гацко издвојено је 110 хиљада марака, а извођач радова био је конзорциј предузећа “Антикорозија” и ХП “Инвестинг”.

Начелник општине Гацко др Огњен Милинковић рекао је да су у наредном периоду планирана улагања у више мјесних заједница на подручју општине.

“Ради се о значајном улагању. Асфалтиран је најкритичнији успон на дионици Фојница – Кокорина – Југовићи, што је од великог значаја за становнике ових села”, истакао је Милинковић.

У овој мјесној заједници извршена је и санација три моста. Урађена је и ограда од челичног профила, офарбани су челични линијски носачи мостова и уграђен је нови асфалт. Поред тога, извршено је и уређење корита Југовићког потока.

Ове радове Општина је финансирала са око 12 хиљада марака, а њихово извођење је било повјерено предузећу “Антикорозија”.

Из властитих средстава, Општина је финансирала и асфалтирање прилаза Јавној установи Основна школа “Свети Сава”, односно Спортској дворани, а извођач ових радова вриједних око 20 хиљада марака био је конзорциј предузећа “Антикорозија” и ХП “Инвестинг”.

Подијелите вијест