Завршена прва фаза ИМПАКТ пројекта, пристигло 17 пријава

На јавни позив ИМПАКТ инкубатор пословних идеја Општине Гацко, који је трајао од 02. до 24. септембра текуће године, пристигло је 17 пријава.

Пројектни тим који је задужен за провођење овога пројекта, сматра да је пристигло доста добрих и разноврсних пословних идеја и планова, чије би остварење позитивно утицало на развој свеукупне пословне климе наше општине.

Пет пријава се односи на пољопривредне дјелатности, са различитим бизнис идејама. Неколико пријава се односи на развој сеоског туризма, уско повезаног са пољопривредом (производња сира, кајмака, меда…).

Међу пријавама су и оне са пословним идејама које нуде нове производе и услуге, дјелатности које су дефицитарне на подручју наше општине.

Такође, двије пријаве се односе на заинтересованост за стручну обуку и стицање нових знања и вјештина, везаних за остваривање пословних идеја и покретање бизниса.

Све пристигле пријаве са пратећом документацијом прослијеђене су Инвестицијској фондацији ИМПАКТ на даљи преглед. Ова фондација ће одредити термине за предузетничке обуке, током којих ће учесници стицати нова знања и вјештине и уз стручну и менторску подршку израдити финалне пословне планове.

О терминима обуке сви учесници који су поднијели пријаве ће бити благовремено обавијештени.