Завршена осма ликовна колонија „Гацко-Клиње 2015“

Осма ликовна колонија „Гацко-Клиње 2015“ која је ове године одржана у комплексу Националног парка „Сутјеска“, у петак је завршена.

На колонији је учествовало 12 академских ликовних умјетника, графичара и вајара из Републике Српске, Србије и Црне Горе. Прилику да сарађују са професионалцима,  добила су и три студента Академије у Требињу,  а колонија је трајала пет дана. Ова културно-умјетничка манифестација својим квалитетом и ове, као и претходних година, даје допринос културном развоју наше општине и регије.

„Било ми је част и задовољство да у улози селектора угостим колеге умјетнике. Трудимо се да сваке године будемо добри домаћини и зато нам се умјетници увијек радо враћају и одазивају. Како колонија није тематска слике представљају личне импресије сваког умјетника. “-ријечи су селектора колоније, Тање Пикуле.

Слике су рађене техникама уље, акрил, пастел и комбинована техника, а умјетнички фонд ликовне колоније и града Гацка биће увећан за око 25 слика.

“Четври пут учествујем на ликовној колонији „Гацко-Клиње“. Похвалио би Тању и Јелену које на крајње пријатељски начин испоштују умјетнике. Амбијент и услови рада су одлични, као што је био и случај претходних година у амбијенту мотела „Кошута“, истакао је  Горан Ћетковић из Бара.

Учесници колоније су изразили задовољство организацијом колоније, амбијентом у коме су стварали у нади да ће и у нередним годинама бити дио ове културне манифестације.

Покровитељ манифестације је Општина Гацко, а организатор колоније је ЈУ “Културно-спортски центар”Гацко.