Завршена Јавна расправа о Нацрту буџета општине Гацко за 2020. годину

У сали Скупштине општине данас је закључена Јавна расправа о Нацрту буџета општине Гацко за идућу годину. На другом дану расправе, директор Дома здравља Вера Тепавчевић, тражила је додатна средства за побољшање стања у овој установи. Предсједник Кик – бокс клуба “Тигар” Гацко, Веселин Ђуричић, тражио је додатна средства која би покрила трошкове закупа просторија за тренирање, док су мјештани села Драмешина дошли са захтјевом за одобрење средстава за санацију и асфалтирање најкритичнијих дионица пута.

“Када је у питању Кик – бокс клуб “Тигар”, средства за спорт су предвиђена интегрално у износу од 340 хиљада, и тек ће накнадно комисија одређивати колико ће од тога коме бити додијељено. И мјештани Драмешине су у истом положају. Средства за капиталне инвестиције планирана су интегрално у следећем Плану капиталних инвестиција, када ће се, у зависности од приоритета, разматрати и њихов захтјев”, рекао је начелник Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности Драган Паповић.

Када је у питању Дом здравља, Паповић је истакао да је захтјев ове установе оправдан. Међутим, како је везана грантом на чију величину утиче Министарство финансија, то је једна од препрека за обезбјеђење додатних средстава.

НАПОМЕНА: документ Нацрт буџета за 2020. годину можете пронаћи на нашем сајту, у картици ДОКУМЕНТИ.

Подијелите вијест