Završena 38. Regionalna stočna izložba

sajjjam_8

Na lokalitetu Lazarića (opština Gacko) juče je održana tradicionalna 38. Regionalna stočna izložba priplodnih grla, goveda, ovaca, konja, svinja, izložba pasa kao i “Gatačka korida”.

Zamjenik načelnika Opštine, Radoica Antunović, rekao je da je zadovoljan posjećenošću sajma te da su svi farmeri samim svojim učešćem na neki način pobjednici, ističući da je Opština u poslednjih 10 godina dosta sredstava uložila u putnu infrastrukturu kada su seoska područja u pitanju.

Direktor Agencije za uzgoj i selekciju u stočarstvu, Mladen Stojanović, je istakao da je izložba kvalitetna, masovna i da je napredak vidljiv iz godine u godinu. Ovom prilikom je pozvao poljoprivredne proizvodjače da ne odustaju od veoma važnog poziva kao što je proizvodnja hrane.

Otvorivši izložbu Antunović je rekao da će Opština i dalje podržavati ovu manifestaciju i nastojati da se tradicija održi.

Ove godine, kao i prošle, najveću pažnju izazvala je tradicionalna “Gatačka korida”.

Nagrade su se kretale u vrijednosti od 100 KM do 1.000 KM, a pokrovitelji manifestacije su bili: Opština Gacko, Agencija za uzgoj i selekciju u stočarstvu, Zemljoradnička zadruga Gacko i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS.

Na tridesetosmom regionalnom sajmu stoke, priliku da izlože svoja priplodna grla u desetak kategorija goveda, ovaca, svinja, konja, pasa i Gatačka korida, iskoristilo je oko 100 uzgajivača iz Gacka i regije.