Завршен први дио пројекта „Делије уљепшавају Гацко“

Навијачка група „Делије Гацко“ успјешно је завршила први дио пројекта „Делије уљепшавају Гацко“. Пројекат је урађен у сарадњи са Борачком организацијом Гацко, а финансиран је средствима навијача и Општине Гацко.

У оквиру пројекта поправљене су и уљепшане фасаде у ужем центру Гацка, као и поједини зидови који до сада нису имали никакву намјену. Одређени број мањих графита урађен je и у околини града.

„Урадили смо пет графита, у ужем центру града, а главни умјетник је наш брат са трибине који се дуги низ година бави овом врстом умјетности и његова дјела красе многе фасаде у градовима широм Србије. Већина графита које смо урадили односи се на традицију и културу нашег народа (Херцеговина, Косово, српско-руско пријатељство), један је посвећен самим навијачима Црвене звезде који су у овом граду бројни, а један графит, који је рађен у сарадњи са Борачком организацијом Гацко, посвећен је Војсци Републике Српске и ветеранима oтаџбинског рата.

Захваљујемо се свим људима који су помогли при реализацији пројекта, већинском покровитељу Општини Гацко и начелнику општине Милану Радмиловићу, Црквеној општини Гацко, заједницама етажних власника који су нам дозволили преуређење фасада, фирмама Антикорозија Гацко и д.о.о. Тепа, те свим онима који су на било који начин учествовали у овој акцији и једном незаборавном дружењу“.- кажу представници групе „Делије Гацко“.

У самом пројекту је учествовало преко тридесет волонтера, навијача Црвене звезде, који су на тај начин још једном показали да поред навијања за вољени клуб постоје многи начини да се покаже љубав и према свом мјесту и отаџбини.

Пројекат је одлаган у два наврата због временских неприлика, а у плану је да се настави и током љета.

 

Подијелите вијест