Завршен пројекат израде туристичке мапе општине Гацко

Туристичка организација општине Гацко завршила је пројекат израде и штампања мапе града и општине.

Урађена је мапа града на којој се налазе сви битни објекти и локације везане за туризам, важни бројеви телефона као и удаљености између градова. На мапи је заступљен и текст о атрактивностима које се могу видјети  и фотографије мотива везаних за овај крај.

Такође, урађена је и мапа читаве општине Гацко на којој се налазе најбитније туристичке локације (цркве, стећци, јаме, пећине, ријеке, извори, језера, планине..). Уз текст са ширим информацијама и прикладним фотографијама, карта обухвата и комплетну путну и хидрографску мрежу, висинске разлике, коте као и поменуте туристичке атрактивности.

Овим пројектом показано је да општина Гацко има бројне компаративне предности у туризму. Ријеч је највише о добро очуваној и диверзификованој ресурсној основи, која омогућава различита туристичка искуства и доживљаје, првенствено у сегменту руралног, активног, транзитног, излетничког, као и тзв, туризма специјалних интересовања (пјеешачење, бициклизам, изучавање пећина, лов и риболов).

Поменуте мапе можете погледати на сајту www.gackoturizam.com, а сви заинтересовани мапу могу добити у канцеларијама Туристичке организације.

[vc_gallery title=”Фото” type=”image_grid” interval=”3″ onclick=”link_image” images=”29449,29450,29451,29452,29453,29454″ custom_links_target=”_self” width=”1/1″ el_position=”first last”]

Подијелите вијест