Завршен пројекат “Делије уљепшавају Гацко”

Навијачка група „Делије Гацко”, у протеклој седмици окончала је пројекат уљепшавања наше општине, који је започет прољетос.

Пројектом је у почетку планирано шест графита, али је на крају број графита скоро удуплан. Последња три графита која су рађена у протеклој седмици, су стихови из пјесме „Херцеговина“, Јована Дучића, потом графит Драгутина Матића, најпознатијег српског војног извиђача као и графит Поп Богдана Зимоњића, рађен поводом двјестоте године од рођења једног од најпознатијих војвода и устаничких вођа из Гацка и Херцеговине.

“Већина фасада које смо уредили биле су у лошем стању и „ишаране“ разним паролама које нису имале умјетничку вриједност. „Оживјели“ смо и неке зидове који су били напуштени“, кажу представници Делија.

Да подржавају овакав вид умјетности, наши суграђани доказали су својим бројним присуством, не штедећи коментаре похвале.

Делије Гацка на крају захваљују Општини Гацко, али и свим појединцима и организацијама које су помогле у реализацији пројекта. Посебно се захваљују умјетнику Стефану Ђ., који је у више наврата долазио из Београда и дао највећи допринос у овој акцији, као и великом броју волонтера који су данима помагали да би овај пројекат у потпуности успио.

 

Подијелите вијест