Завршен Божићни хуманитарни турнир

Вечерас је завршен још један, традиционални Божићни хуманитарни турнир у малом фудбалу и баскету, који се по шести пут организовао у Гацку. Да је турнир протекао у доброј спортској атмосфери али и жељи да се допринесе и помогне онима којима је то потребно, потврдио је Владимир Вуловић испред ЈУ “Културно-спортски центар“ Гацко, једног од организатора ове манифестације. Божићни турнир заинтересовао је велики број грађана Гацка, а главни циљ је остао исти – помоћи социјално угроженим породицама и учинити да предстојећи празници донесу радост и у њихове домове.

„И ове године смо потврдили да заједно можемо све организовањем овакве једне манифестације хуманитарног карактера. Током протекла три дана прикупљено је 2.050 КМ и сва средства ће бити подијељена 12 најугроженијим породицама са подручја наше општине. Један дио средстава биће уплаћен на жиро рачуне породица, а од другог дијела новца купићемо пакете прехрамбених производа које ћемо уручити неким породицама“, рекао је Вуловић и захвалио се свим овогодишњим учесницима.

Славољуб Марковић, испред СНП 1389 Гацко, које је и претходних година било дио ове манифестације, истиче да су млади људи препознали значај турнира.

“Наш град, посебно омладина, даје нам наду и потврђује, из године у годину, да доброта у нама опстаје упркос свим искушењима. И не треба да чекамо да нас само ово доба године, око Божића и празника, подсјети на потребу за доброчинством, па се надамо се да ће овакви наши поступци да одзвањају у људским срцима цијеле године и оставе лијеп траг”, истакао је Марковић.

Божићни турнир ове године окупио је 22 екипе у фудбалу и 6 екипа у баскету. Побједник у фудбалу је екипа ТВЈ Гацко, у фудбалу за млађе категорије до 12 година екипа “Ратко Младић”, а у баскету екипа “Биг Болерси”. Свим учесницима су уручене захвалнице.

У културном дијелу програма са неколико тачака представили су се полазници Дјечијег вртића Гацко.

Овогодишњи организатори турнира били су КСЦ Гацко и Црвени крст Гацко.

Турнир су још помогли Општина Гацко и Синдикат предузећа Р и ТЕ Гацко.