Затворена изложба „У сусрет руском цару“

Данас је затворена изложба фотографија „У сусрет руском цару“, која је за грађане Гацка била отворена од 23. марта. Изложба посвећена династији Романов, руском цару Николају Другом и члановима његове породице, претходних дана је привукла велики број посјетилаца.

У пратњи својих професора основци и средњошколци Гацка, њих преко 300, посјетили су галеријски простор КСЦ и ову, по много чему интересантну изложбу.

О фотографијама, животу и дјелу царске породице, ученицима је говорила стручни сарадник за ликовну и примијењену умјетност у ЈУ „КСЦ“, Јелена Глоговац Савић.
“Увијек је задовољство видјети ученике у посјети нашим изложбама, а свакако је сарадња са професорима, у овом случају професором историје и професором вјеронауке, на обострану корист. Изложба је била значајна са више аспеката и одлично је што смо успјели да пробудимо интересовање и задржимо пажњу младих људи”, каже Глоговац Савић.

Изложба “У сусрет руском цару” настала је у сусрет стогодишњици њихове смрти. Изложбу чине црно-бијеле фотографије из историјских архива и личних албума породице Романов, а тематски је подијељена на цјелине. Овакве изложбе су одржане на више мјеста у Београду, затим у Чачку, Ужицу, Зрењанину, Прибоју, Пријепољу, Беранама, Бањалуци, Требињу, а након Гацка сели се у Невесиње.

Подијелите вијест