Zaštitimo djecu u saobraćaju

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, u cilju prevencje saobraćajnih nezgoda i zaštite djece u saobraćaju, i ovog septembra, kao i ranijih godina, provode akciju “Zaštitimo djecu u saobraćaju”.

U sklopu ove akcije policiski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Trebinje dio svojih aktivnosti usmjerili su na pojačano prisustvo policijskih patrola u blizini škola. Takođe, u saradnji sa radnicima AMC Republike Srpske, učenicima je dodijeljen letak na kome se, pored rasporeda časova, nalazi i slikoviti prikaz opasnih situacija koje djeca moraju izbjegavati.

Policijski službenici će, tokom septembra mjeseca, održati edukativna predavanja za učenike od prvog do četvrtog  razreda iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

Apelujemo na vozače da u naseljenim mjestima voze što sporije, pored škola s posebnim oprezom, jer ne znate da li dijete koje je pored kolovoza u tom trenutku nemjerava preći ulicu. Djeca najčešće u grupama idu u školu, ne obraćaju pažnju na automobile, zato vi vozači vozite oprezno – počela je školska godina! – poručuju iz Ministarstva.

Подијелите вијест