Закључена дводневна Јавна расправа о Нацрту ребаланса буџета општине Гацко за 2021. годину

Кабинет начелника општине Гацко у сарадњи са Одјељењем за привреду, финансије и друштвене дјелатности, закључио је дводневну Јавну расправу о Нацрту ребаланса буџета општине Гацко за 2021. годину.

И у данашњој расправи по овом документу учествовала је неколицина представника буџетских корисника, те представници новоформираних удружења, али и одборници.

„Одржали смо дводневну јавну расправу по Нацрту ребаланса буџета, а највише питања било је везано за плате. Сви буџетски корисници су се интересовали, али објаснили смо и јуче како можемо планирати средства за исплату плата. Дакле, за све буџетске кориснике планирано је да се исплати плата као и до сада, са регресом. Имамо примједбу Министарства финансија РС да смо мало прекорачили износ који можемо користити у те сврхе и то морамо да усагласимо са њима. Других значајних примједби није било“, казао је в. д. начелника Одјељења за привреду, финансије и друштвене дјелатности, Миливоје Бољановић.

Бољановић је потврдио да ће сва питања, приједлози и захтјеви бити разматрани у сарадњи са Кабинетом начелника, након чега ће се у Приједлогу ребаланса дати Скупштини на усвајање. Томе ће, како је рекао, претходити сагласност Министарства финансија РС.

Подсјећамо, Буџетом општине Гацко за 2021. годину планирана су средства у износу од 13.879.000 КМ, а оквир Ребаланса буџета општине Гацко за 2021. годину, на недавном скупштинском засједању усвојен је у износу од 15.973.000 КМ.