Закључена дводневна Јавна расправа о Нацрту буџета општине Гацко за 2023. годину

Кабинет начелника општине Гацко у сарадњи са Одјељењем за привреду, финансије и друштвене дјелатности, закључио је дводневну Јавну расправу о Нацрту буџета општине Гацко за 2023. годину.

Буџетом општине Гацко за 2023. годину планирана су средства у износу од 15.142.800 КМ.

Учесници Јавне расправе изнијели су низ примједби и сугестија на документ. Сви буџетски корисници истакли су потребу за више новца него што им је нацртом овог документа планирано.

Сложили су се у ставу да се повећа износ планиран за подстицаје у привреди и пољопривреди и да се цијена рада изједначи за све буџетске кориснике. Једна од замјерки била је и што документ не прати Стратегију развоја Општине Гацко која је урађена за период 2022-2028. година.

Између осталог, предложено је да се Јавне расправе одржавају и по Мјесним заједницама на подручју наше општине.

Сва питања, приједлози и захтјеви учесника Јавне расправе биће узети у разматрање, рекао је начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић. Документ ће се доградити према инструкцијама са јавне расправе, како би на најбољи могући начин распоредили средства.

Након сагласности надлежног Министарства, документ иде у даљу скупштинску процедуру.

Јавној расправи присуствовали су представници јавних предузећа, установа и удружења који се финансирају из буџета Општине, представници Синдикалних организација, грађани и одборници.

Подијелите вијест