За срећу им мало треба- Додјела пакетића у центру „Растимо заједно“

Навијачка група „Делије Гацко“ и чланови локалног тима Асоцијације  средњошколаца,  данас су подијелили новогодишње пакетиће дјеци у Центру за дјецу са посебним потребама.

За делије, ова акција прераста у лијепу традицију јер се организује пету годину за редом, а додјела пакетића се, због поштовања српске традиције, врши на Православну нову годину.

Ове године су обрадовали око 30 наших најмлађих суграђана и провели пријатно дружење са њима, њиховим родитељима као и руководством центра.

Предсједник управног одбора удружења дјеце са посебним потребама “Растимо заједно” Гацко, Гордана Кекић, захвалила се на хуманом гесту и изразила наду да ће се акција наставити и у наредним годинама.

„Делије Гацко“ се од самог почетка организовања ове акције заједничким снагама труде да малишанима измаме осмијех на лице и дарују поклон „од срца“. „Поред основне навијачке улоге, ми се бавимо хуманитарним радом и учествујемо у многим акцијама и ван територије Гацка“ , рекао нам је један од чланова „Делија“, Предраг Шупић.

Такође, малишане су са пакетића обрадовали и чланови локакног тима Асоцијације средњошколаца, невладине и непрофитне организације која дјелује на локалном нивоу.  „Радимо на хуманим активностима, пројектима и дјелатностима за побољшање нашег статуса у граду, статуса наших вршњака, рекла је кординаторка овог тима, Марина Шуковић . Помоћ је организована у оквиру акције “један слаткиш – једно дијете“, у којој су претходних дана чланови Асоцијације били дежурни у локалним трговинским радњама те  је свако ко је желио да буде хуман, донирао по неки склаткиш у њихове корпе за дјецу.

Овај хумани гест је примјер како је добра намјера некад већа и од самог поклона.

Подијелите вијест