За квалитетније услуге: Набављена нова механизација и машинска опрема у ЈП “Комус”

Јавно предузеће „Комус“ а.д. Гацко обогатило је возни парк машинама које ће им олакшати рад и пружити квалитетнију услугу грађанима.

У протеклом периоду, уз подршку Општине Гацко и Кабинета начелника, набављена је комбинована машина “СКИП”, аутоцистерна за воду, сјецкалица за асфалт, а урађен је и ремонт постојеће механизације, казала је директор предузећа, Ивана Маљевић.

„Након што смо у протеклом периоду финансијски стабилизовали предузеће, исплати заостале плате, измири порезе и доприносе, као и остале текуће трошкове, кренули смо у обнову постојеће као и набавку нове механизације и машинске опреме, а све у циљу подизања квалитета наших услуга. Поред машине „Скип“ и аутоцистерне за воду, набавили смо и четке за метење улица, телескопску моторну пилу за орезивање. Такође, урађен је комплетан сервис машине “Боб – кет”, постојеће машине „Скип“, као и сервис аутоцистерне за воду марке “ФАП”, рекла је Маљевић, додајући да је у плану и набавка аутокорпе за одржавање расвјете.

Маљевић је истакла да опрема која је набављена даје једну врсту сигурности предузећу и могућност додатних прихода, кроз ангажман на пословима који су у оквиру комуналних дјелатности (одржавање локалних путева од снијега, санирање рупа, одржавање уличне расвјете и слично).

У сарадњи са Кабинетом начелника, ово предузеће ангажовано је на изради пројекта за раздвајање комуналног отпада на мјесту настанка, као и на побољшању хигијене нашег животног простора.

„У наредном периоду у сарадњи са Комуналном полицијом, морамо се максимално ангажовати да ову дјелатност доведемо у оквир Одлуке о комуналном реду, како би наш град био уреднији и чистији“, појаснила је она.

Непрописно одлагање пепела у зимском периоду, радницима овог предузећа задаје велике потешкоће, па упућују апел грађанима да пепео одлажу у посуде предвиђене за ту намјену. Одлагање ужареног пепела у контејнере доводи до запаљења комуналног отпада, али и до ширења непријатних мириса, па самим тим и до загађења.

Из ЈП „Комус“ се захваљују и управи предузећа РиТЕ Гацко, на подршци и успјешној сарадњи, али и свим корисницима услуга који редовно измирују обавезе према предузећу.

Подијелите вијест