Вриједна донација за Ватрогасно – спасилачку јединицу Гацко

Републичка управа Цивилне заштите Републике Српске уручила је данас Ватрогасно – спасилачкој јединици Гацко нову опрему вриједну 40.000 марака. У питању је 10 комплетних интервенцијских униформи за гашење пожара у затвореном.

Командир јединице, Алекса Вучковић, потврдио је да је у питању други дио донације.

„Ово је други дио опреме који у задњих пар мјесеци добијамо од Републичке управе Цивилне заштите. Први дио се односио на ватрогасну арматуру, напртњаче, цријева и био је нагласак на опрему која се односи на пожаре на отвореном, тј. за шумске пожаре. Опрема ће много значити ватрогасцима који ће бити спремнији и сигурнији на својим задацима и интервенцијама“, потврдио је Вучковић и изразио наду да ће до краја године успјети да набаве и заштитне униформе за комплетан оперативни дио јединице.

Директор Републичке управе цивилне заштите, Милан Новитовић, истакао је да са Владом РС у континуитету воде бригу о свим Ватрогасним јединицама на територији Репулике Српске.

„Регија Херцеговине један је од приоритета у опремању јер има изузетно тешке пожарне сезоне. Опрема коју смо уручили је квалитетна и потребна код интервенција у затвореном простору“, рекао је Новитовић.

У сарадњи са Републичком управом Цивилне заштите у Гацку планирана изградња ватрогасног дома. Општина Гацко је припремила пројекат и локацију и ускоро ће се кренути са реализацијом овог пројекта. Како је речено, вриједност ових радова са вањским уређењем процијењена је на око 650 до 700 хиљада марака.

Подијелите вијест