Возни парк Ватрогасно спасилачке јединице Гацко богатији за цистерну марке “Рено”

Ватрогасно спасилачка јединица Гацко од прије пар дана богатија је за ново возило марке “Рено. Намијењена је за превоз воде, ватрогасне опреме и заштиту живе силе и материјално техничких добара, рекао је командир Ватрогасно спасилачке јединице Гацко, Небојша Авдаловић.

Вриједност овога возила је 280 хиљада марака, а средства за набавку обезбијеђена су са позиције Ватрогасног савеза Републике Српске.

“Све што смо најавили у 2019. години, то смо и остварили – набавили смо теренско ватрогасно возило, димовук и сада ватрогасну цистерну која је стигла прије пар дана. Прошли смо процедуру јавних набавки, све је испоштовано и у овом ванредном стању успјели смо да стигне на одредиште. У питању је ватрогасна цистерна марке “Рено”, резервоара за воду капацитета 6 хиљада литара”, рекао је Авдаловић.

Возни парк ове јединице тренутно се састоји од три теренска возила, двије ладе ниве са резервом од 350 литара, тојота са надоградњом и пумпом високог притиска и 4 ватрогасне цистерне – волво, ман, камаз и рено.

У последње три године у регију Херцеговине дошло је седам возила, а у последњих пет 12 возила, рекао је Авдаловић који је и командант регије.

У процедури је и набавка радне опреме и ватрогасних одијела за припаднике ове јединице, а упућена су и два захтјева Републичкој управи цивилне заштите за набавку још једног возила и заштитне опреме.

У току су и преговори о изградњи ватрогасне гараже и избор једне од двије локације погодне за ову намјену.

АКТИВНИ ПОЖАРИ НА ВИШЕ ЛОКАЛИТЕТА – АПЕЛ ГРАЂАНИМА ДА СЕ УЗДРЖЕ ОД ПАЉЕЊА ВАТРЕ НА ОТВОРЕНОМ

На подручју општине Гацко тренутно су активни пожари на више локалитета, чији је узрок углавном људски фактор. Екипе су на терену. Јутрос је пријављен пожар штале у селу Вишњево, који је правовременом интервенцијом Ватрогасно спасилачке јединице Гацко брзо локализован. На објекту је причињена мања материјална штета.

Подсјећамо, Ватрогасно спасилачка јединица ангажована је и у тренутној ситуацији изазваној епидемијом вируса корона. Ангажовани су на многим задацима током ванредног стања, па упућују апел свим грађанима да се уздрже од паљења ватре на отвореном, која им, због неодговорности појединца, представља додатни посао.

Подијелите вијест