Влада РС: Финансијска подршка пројектима у локалним заједницама

Министарство финансија Републике Српске финансираће и суфинансирати пројекте водоводне, канализационе и путне инфраструктуре, те изградњу школских објеката и административних зграда у локалним заједницама у Српској за шта ће бити издвојено 27,8 милиона КМ.

Одобрени пројекти су изградња спортске дворане у насељу Лауш у Бањалуци, асфалтирање пута према насељу Клечак у општини Берковићи и изградња водоводног система на локацији Жегуља у тој општини, саопштено је данас из Министарства финансија Републике Српске.

Планирани су реконструкција моста у насељу Добрун у Вишеграду, изградња зграде за младе брачне парове у општини Гацко, изградња и реконструкција путне инфраструктуре у општинама Вукосавље, Дервента, Источни Мостар-Невесиње, Соколац, Србац и Фоча, те спајање пута Урије-Рашће Брдо у општини Котор Варош.

Биће реализовани и пројекти водоводне инфраструктуре у Кнежеву, Сокоцу, Палама, Невесињу, Берковићима, а планирана су и средства за набавку медицинске опреме у Дому здравља Котор Варош, за адаптацију за потребе предшколске установе у општини Доњи Жабар, те суфинансирање завршетка радова на изградњи Народног позоришта у општини Источно Ново Сарајево.

(Извор: СРНА)