Vijesti iz sporta

 

Fudbal:

Fudbaleri su u borbi za ostanak u Prvoj ligi ovog vikenda bili uspješni. U subotu je u Gacku odigrana utakmica 19. kola. Mladost je bila bolja od Kozare iz Gradiške koju je savladala sa 1:0. Krajnji rezultat postignut je već u 13. min. pogotkom za domaći tim Velibora Radovića.

Sledeće 20. kolo igraju 17. aprila u Zvorniku protiv Drine.

U subotu su u okviru 20. kola Omladinske lige BiH, kadeti i juniori Mladosti odmjerili snage sa Lokomotivom u Mostaru. Kadeti su izgubili sa 2:1, a juniori sa 3:0. Sledeće sedmice očekuju ih dva susreta i to oba u Gacku.

U srijedu 14. aprila odigraće zaostalo 16. kolo Omladinske lige sa Brotnjom iz Čitluka. Utakmice su zakazane za 14h i 16h. U nedjelju 18. aprila u okviru redovnog 21. kola na svom terenu sastaće se sa FK Troglav iz Livna. Kadeti će igrati u 10h, a juniori u 12h.

Odbojka:

Odbojkaši se još uvijek bore za ostanak u Premijer ligi.

U 4. kolu play out-a na svom terenu u subotu pobijedili su ekipu Ljubinja sa 3:1. Sledećeg vikenda će ugostiti OK Bosna Eurohaus iz Sarajeva.

Streljaštvo:

Juče je održano 2. kolo lige RS u ovom sportu u tri grada: Trebinju, Banja Luci i Bijeljini. U pitanju je pionirska konkurencija, disciplina je vazdušna puška. Najbolji rezultat od svih strijelaca koji su pucali na ovom takmičenju postigla je Nikolina Todorović sa 168 krugova i u svojoj kateroriji još jednom dokazala da je najbolja u RS.

Ni ostali strijelci koji su nastupili u Trebinju nisu iznevjerili svoj klub. Mladost bila je prva, na drugom mjestu našao se domaćin Leotar RVI, treće je zauzeo Hercegovac iz Bileće.

U nedjelju 18. aprila održaće se Prvenstvo BiH u streljaštvu, grad domaćin je Sarajevo.

 

 

Подијелите вијест