Vijesti iz sporta – 26.09.2011. godine

Fudbal:

U subotu su odigrane utakmice 7. kola Prve lige RS. Mladost je na svom terenu uspjela savladati Modriču rezultatom 1:0. Utakmica je bila neizvjesna do samog kraja. Tek u 90. minutu Miljan Vico je postigao pobjednički pogodak. Sada Mladost zauzima 2. mjesto na tabeli sa 13 bodova, prva je Sutjeska iz Foče sa bodom više.

Da se podsjetimo Mladost je u srijedu u Gacku savladala i Leotar u utakmici šesnaestine finala Kupa RS i plasirala se u osminu finala Kupa. Utakmica je završena neriješeno 0:0, ali u pucanju penala su Gačani bili bolji, konačan rezultat za Mladost je 4:1.

U 8. kolu Prve lige RS naš tim gostuje u Janji gdje igra sa domaćinom FK Podrinje.

Odigrane su i utakmice 7. kola Omladinske lige BiH, grupa jug. U petak su kadeti i juniori Mladosti u Neumu snage odmjerili sa domaćinom, ekipom Neum. Kadeti su loše igrali i izgubili sa 5:1, dok su juniori izdejstvovali neriješen rezultata 1:1. Sledeće kolo igra se u nedjelju u Gacku. U goste dolazi Posušje. Kadeti igraju u 10:00 h, a juniori u 12 časova.

Vikend u Gacku obilježen je fudbalom, u nedjelju su nastupili najmlađi fudbaleri u utakmicama trećeg kola Pionirske lige, i predpioniri i pioniri  su od Sutjeske izgubili sa 1:0. 4. kolo igraju u nedjelju, 2. oktobra, u Foči.

streljastvo_sssStreljaštvo:

3. kolo Lige BiH u streljaštvu održano je juče u Trebinju, u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Kadetkinje i kadeti nastupili su u disciplini vazdušna puška. Ekipa u sastavu Jelena Šarović 372 kruga, Jelica Vuković 370 i Nikolina Todorović 369, zauzela je drugu poziciju sa ukupno upucanih 1111 krugova.

Milijana Bošković iz SK Mladost pucala je u pojedinačnoj konkurenciji i upucala 352 kruga.

 

Kadeti Branislav Bošković koji je upucao 357 krugova, Dušan Krstojević  321 i Božidar Tepavčević 308 krugova prvi put su nastupili u ovoj kategoriji i bili predposlednji.

U juniorskoj ekipi u disciplini vazdušnji pištolj nastupili su Miomir Šarenac 522 kruga, Jovan Vuković 499, Marko Vuković 408, zauzeli su 4. mjesto.

Završno 4. kolo Lige BiH biće održano u Zenici za 15 dana, tada će se znati konačan plasman svih takmičara.

Sledeće subote biće organizovano takmičenje u Tuzli u kategoriji invalida.

Подијелите вијест