Vijesti iz sporta – 24.10.2011. godine

Karate:

U subotu je u Bileći održano prvenstvo RS za juniore i Kup za pionire i nade. Učestvovalo je 19 klubova sa 220 takmičara. Naši karatisti su učestvovali sa 10 takmičara koji su osvojili 8 medalja, 3 zlatne, 4 srebrene i 1 bronzanu.

Zlatne medalje u katama pojedinačno osvojila je Nevena Kosović, a u borbama pojedinačno Jovan Okiljević i Jelena Slijepčević.

Srebrene medalje u borbama pojedinačno pripale su Neveni Kosović, Milićević Tijana i Anđeli Šuković, u katama Vanji Todorović, a bronzana Stefaniji Okiljević.

Fudbal:

U subotu su odigrane utakmice 11. kola lige RS, Mladost je na domaćem terenu savladala Drinu HE iz Višegrada rezultatom 1:0. Pogodak je postigao Jovica Vico u 46. minutu.

U poslednjih 9 utakmica gatački tim je neporažen a u poslednjih 5 kola Mladost nije primila nijedan gol.

Juče su u Gornjem Vakufu odigrane utakmice 11. kola Omladinske lige BiH, grupa jug. Kadeti Mladosti su od domaćina Sloge izgubili sa 4:0, a juniori sa 3:0.

Odbojka:

U subotu u Gacku odigrane su dvije odbojkaške utakmice. Djevojke su u utakmici 4. kola Premijer lige BiH rezultatom 3:2 pobjedile Bihać Premijer. Djevojke sledećeg vikenda gostuju u Modriči.

Odbojkaši su u utakmici 5. kola Prve lige RS maksimalnim rezultatom 3:0 savladali Sutjesku iz Foče i sada dijele prvo mijesto u grupi istok sa ekipom Mokro. Naši odbojkaši će biti domaćini i sledeće subote kada u goste dolazi Ljubinje, utakmica počinje u 18:00 h.

Streljaštvo:

U Trebinju je juče održano 2. kolo Premijer lige Bih. Za gatačku Mladost nastupile su seniorke ekipno i upucale dobrih 1128 krugova i to Nikolina Todorović 381, Jelena Šarović 378 i Jelica Vuković 367 krug.

Trener kluba Momir Vuković u pojedinačnom nastupu upucao je 543 kruga.