Vijesti iz sporta 17.10.2011. godine

Streljaštvo:

Juče je odražano Prvenstvo RS u Banjoj Luci, gdje su nastupili i naši strijelci koji su postigli odlične rezultate. Strijelci Mladosti su učestvovali na takmičenju za pojedinačni i ekipni plasman u obje konkurencije. Osvojili su ukupno 16 medalja (8 zlatnih, 6 srebrenih i 2 bronzane za pojedinačne palsmane) i 3 pehara za ekipne plasmane (2 za prvo i 1 za drugo mjesto).

Juniori su nastupili u sastavu: Branislav Bošković, Dušan Krstojević i Božidar Tepavčević. Oni su osvojili srebro,  a prvo mjesto su izgubili od ekipe iz Dubice za par krugova. Ovo je bio njihov prvi zvanični nastup u ovoj kategoriji i sva trojica su pucali vlastite rekorde.

Juniorke su pobijedile i osvojile zlato u ekipnoj konkurenciji,  a u pojedinačnom plasmanu su osvojile sva tri prva mjesta baš kao i u kategoriji seniorki, gdje su takođe bile prve ekipno i pojedinačno. Osvojile su sva tri prva mjesta i to sledećim redosledom: 1. Nikolina Todorović sa 343 kruga; 2. Jelena Šarović sa 325 krugova; 3. Jelica Vuković sa 309 pogođenih krugova.

U seniorskoj konkurenciji je za pojedinačni plasman nastupio trener Momir Vuković i sa pogođenih 332 kruga osvojio drugo mjesto u jakoj konkurenciji.

 

Fudbal:

U subotu su odigrane utakmice 10. kola Prve lige RS. Mladost je još jednu utakmicu odigrala neriješeno bez golova i to sa Slobodom u Novom gradu. Trenutno je gatački tim na šestom mjestu prvoligaške tabele sa 16 bodova dok je prva Drina HE iz Višehgrada sa osvojenih 19 bodova.

Mladost je do sada je zabilježila 4 pobjede, četiri puta je igrala neriješeno i dva puta je poražena i to na početku sezone.

U 11. kolu Mladost je domaćin. U subotu 22. oktobra u 14:30 h igra upravo sa prvoplasiranom Drinom HE iz Višegrada.

Ove sedmice igraju još jednu utakmicu. U utakmici osmine finala Kupa RS sutra se sastaju  sa Slobodom u Mrkonjić gradu.

Kadeti i juniori su dva vikenda odmarali jer su utakmice odgađane zbog maturskih ekskurzija. U utakmicama 11. kola Omladinske lige BiH sledeće subote gostuju u Gornjem Vakufu sa Slogom.

 

Karate:

U Bileći je u subotu održan regionalni karate Kup Hercegovine, Sarajeva i Romanije na kome je učestvovalo 12 klubova sa 190 takmičara, a među njima i gatački klub Terma sa 14 učesnika. Naši karatisti su osvojili 7 medalja (1 zla brnu medalju .

U borbama pojedinačno Okiljević Jovan  osvojio je zlatnu medalju a srebrnu Fržović Predrag, Šuković Anđela i Slijepčević Jelena .

Bronzane su pripale Drašković Stevanu, Okiljević Stefaniji i Todorović Vanji.

Подијелите вијест