Vijesti iz sporta – 14.11.2011. godine

odbojka-mreza

Odbojka:

Protekli vikend u našem gradu bio je u znaku odbojke. U utakmici 8. kola Prve lige RS grupa Istok, naši odbojkaši su u subotu u sportskoj dvorani u Gacku ubjedljivo savladali ekipu Mokrog rezultatom 3:0. Naši odbojkaši zauzimaju prvo mjesto na  tabeli sa osvojenih 15 bodova, a 26. novembra putuju u Foču i ukoliko pobjede u ovoj utakmici kao prvoplasirani iz grupe Istok boriće se u Ligi prvaka RS za ulazak u Premijer ligu.

Juče su i juniori našeg odbojkaškog kluba odmjerili snage sa vršnjacima iz Trebinja. U prijateljskoj utakmici odigrana su 4 seta, a rezultat je bio nerješen 2:2.

U okviru 2. kola Pionirske Lige RS u odbojci, grupa Hercegovina, naše pionirke su juče u sportskoj dvorani u Gacku savladale svoje vršnjakinje iz Kalinovika rezultatom 3:0.

Fudbal:

Kada je fudbal u pitanju odigrane su utakmice 15. kola Omladinske lige BiH u fudbalu. Naši omladinci su juče na gradskom stadionu u Gacku savladali protivničku ekipu Drinovca. Kadeti su pobijedili sa 4:0, a juniori 3:2.

Streljaštvo:

Proteklog vikenda održan je Međunarodni streljački turnir u Belom Manastiru, u Republici Hrvatskoj. Učestvovalo je 48 klubova iz 6 zemalja: Slovenije, Srbije, Mađarske, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Naše juniorke u sastavu Nikolina Todorović, Jelena Šarović i Jelica Vuković zauzele su 4. mjesto sa upucanih 1120 krugova.

Već narednog vikenda naše strijelce očekuje prvenstvo BiH u kadetskoj konkurenciji po međunarodnom programu streljaštva.