Vijesti iz sporta – 13.09.2011 godine

Streljaštvo:

Finale kupa RS održano je 11. septembra u Bijeljini u organizaciji SS RS i kluba domaćina takmičenja “Panteri” iz Bijeljine.

Zlatne medalje, pehar za ovogodišnjeg pobjednika i veliki prelazni pehar su osvojili strijelci CK “Mladost” iz Gacka koji su zabilježili i najbolje pojedinačne rezultate na ovogodišnjem kupu u ženskoj i u muškoj konkurenciji.

Na takmičenju je nastupilo 7 streljačkih klubova sa isto toliko mješovitih ekipa sa po četiri člana. Strijelci Mladosti su osvojili prvo mjesto ekipno, i prva mjesta kada su u pitanju pojedinačni rezultati.

Kada su djevojke u pitanju u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Nikolina Todorović a drugo Jelica Vuković. U muškoj konkrenciji strijelci Mladosti su takodje uzeli prvo i drugo mjesto i to Momir Vuković je osvojio prvo a Branislav Bošković drugo mjesto.

Strijelci Mladosti su ovom pobjedom treću godinu za redom osvojili KUP RS, pa im po propozicijama SS RS ostaje i veliki prelazni pehar u trajnom vlasništvu.

Streljačka sezona je u punom jeku pa strijelce Mladosti posle slobodnog vikenda očekuju dva kola lige kadeta i juniora BiH u Trebinju i Zenici, a zatim Premijer liga i druga takmičenja.

Fudbal:

Fudbaleri Mladosti su u subotu u Gacku savladali Slogu iz Doboja rezultatom 2:0. Bila je to utakmica 5. kola Prve lige RS u kojoj je oba gola za Mladost dao Jovica Vico. Naš tim sada zauzima 10. mjesto na tabeli, a trenutno pet ekipa ima isti broj bodova.

U subotu, 17. septembra, utakmicu 6. kola igraće u Tesliću protiv Proletera. Fudbalere prvog tima Mladosti očekuje i utakmica 16. finala Kupa BiH koju će odigrati u srijedu 14. septembra u Sarajevu sa Olimpikom.

Kada je u pitanju Omladinska liga protekle subote odigrane su  utakmice 5. kola Omladinske lige BiH u Čitluku. Juniori su pobijedili sa 2:1, a kadeti izgubili sa 5:0. 6. kolo igraju u nedelju 18. avgusta, u  goste dolazi ekipa iz Stoca a susreti su zakazani za 10:00 h i 12:00 h.

Predpioniri i pioniri u 1. kolu Hercegovačke lige u Trebinju juče su izgubili od Leotara i to predpioniri sa 2:0, a pioniri 7:0.

Sledeći vikend najmlađi fudbaleri su slobodni.

Odbojka:

Odbojkašice su juče odigrale dvije prijateljske utakmice sa OK Makarska u Makarskoj i ubjedljivo pobjedile.

Prvog oktobra igraju utakmicu 1. kola Premijer lige BiH na domaćem terenu protiv OK HE na Drini iz Višegrada.

 

Kik-boks:

Prošle sedmice kik-bokser iz Gacka, Blagoje Slijepčević, nastupio je na Evropskom prvenstvu održanomu Italiji. Na Prvenstvu je trebao nastupiti i kik-bokser Risto Sudžum ali zbog problema sa pasošem nije bio u mogućnosti da učestvuje na prvenstvu.