Vijesti iz sporta – 10.10.2011. godine

Odbojka:

Prošle sedmice ljubitelji odbojke uživali su u dvije Premijerligaške utakmice zahvaljujući odbojkašicama. U srijedu su bez većih problema savladale HE na Drini rezulataom 3:1, dok su u petak od Jahorine izgubile rezultatom 3:2. Iako su naše djevojke povele, ubrzo je došlo do izjednačenja 1:1. Treći set je takođe pripao Gačankama ali Jahorina je izjednačila na 2:2. Cijelu utakmicu ova dva tima su bila prilično ujednačena ali peti set  je ipak pripao gošćama sa Pala. 3. kolo Premijer lige BiH odigraće u Gradačcu u subotu 15. oktobra protiv Kule Gradačac. Odbojkašice su trenutno četvrte na tabeli.

Odbojkaši su odigrali 3. kolo Prve lige RS juče na Palama i u neizvjesnoj utakmici do kraja savladali domaćina OK Mokro sa 3:2. Ovo je obrnuta situacija u odnosu na djevojke iako su gubili sa 2:0, u setovima 25:20  i  25:15, u trećem setu Gačani su se vratili u igru dobili i treći i četvrti set sa 25:20, u taj breku su takođe bili bolji 15:11.

Ova pobjeda im je obezbijedila prvo mjesto na tabeli u grupi Istok. Gacko ima 6 bodova dok  Ljubinje zauzima drugu poziciju sa 5 bodova.

Sledeći vikend odbojkaši odmaraju i pripremaju se za dva susreta pred svojom publikom, prvo će ugostiti Maglić iz Foče, zatim Ljubinje.

Fudbal:

U subotu u Gacku odigrana je utakmica 9. kola Prve lige RS. Mladost je sa Drinom iz Zvornika igrala neriješeno 0:0. Nakon ove utakmice Mladost zauzima 4. mjesto sa 15 bodova, koliko ima i Radnik koji je na trećem mjestu. Sutjeska je i dalje prva sa 17 bodova.

U okviru 10. kola Mladost će u subotu, 15. oktobra, gostovati u Novom Gradu gdje će snage odmjeriti sa domaćinom Slobodom.

Utakmice 9. i 10. kola Omladinske lige BiH, grupa jug koje su se trebale odigrati u Tomislavu i Gacku odgođene su zbog maturskih ekskurzija.

Juče u našem gradu odigrane su utakmice 6. kola Pionirske lige Hercegovine, gostovao je Leotar, predpioniri su igrali neriješeno 1:1, dok su pioniri Mladosti izgubili sa 5:0.

Streljaštvo:

Juče je u Zenici održano finalno kolo lige BiH u kategoriji kadeta i juniora u disciplinama vazdušni pištolj i puška po Međunarodnom programu streljaštva za sezonu 2011. god.

Stijelci Mladosti su učestvovali u pojdinačnom i ekipnom plasmanu u obje konkurencije, muškoj i ženskoj, kadeti u disciplini vazdušna puška i juniori u muškoj konkurenciji vazdušni pištolj.

Kadetkinje u disciplini vazdušna puška su ostvarile najbolje rezultate i u generalnom plasmanu lige zauzele drugo mjesto sa osvojenih 36 bodova iza Geofona koji je bio prvi.

U zadnjem finalnom kolu za našu ekipu su gađale: Nikolina Todorović sa pogođenih 385 krugova, Jelena Šarović sa 372 kruga i Jelica Vuković sa 358 kruga. Zbog neispravne kompresione boce na pušci sa malo slabijim rezultatom.

Pojedinačno su se sve tri plasirale za završni Masters turnir streljačkih majstora BiH, koji se u decembru održava u Zetri i Sarajevu i na kome ima pravo nastupa po deset prvoplasioranih takmičara po disciplinama iz liga BiH za sezonu 2011 godine.

Подијелите вијест