Vijesti iz sporta – 03.10.2011. godine


Fudbal:

U utakmici 8. kola Prve lige RS koja je odigrana u subotu, fudbaleri Mladosti su u Janji igrali sa Podrinjem neriješeno 0:0. Poslije ovog kola Mladost zauzima 4. mjesto na prvoligaškoj tabeli sa 14 bodova, a prva je i dalje Sutjeska iz Foče.

U narednom kolu naš tim je domaćin. Susret će se odigrati u subotu 8. oktobra u 15:30 h, a protivnik je Drina iz Zvornika.

Utakmice 8. kola Omladinske lige BiH koje su trebale biti odigrane juče u Gacku na zahtjev gostujuće ekipe iz Posušja su otkazane, a naknadno će se odrediti termin odigravanja utakmica. Razlog otkazivanja ovih susreta je maturska ekskurzija srednjoškolaca a iz istog razloga pomjera se i 9. kolo koje je bilo zakazano za 9. oktobar zbog maturske ekskurzije naših maturanata.

Juče u Foči snage su sa svojim vršnjacima odmjerili i najmađi fudbaleri Mladosti u utakmicama 4. kola Pionirske lige Hrecegovine. Predpioniri su izgubili 3:0, pioniri 5:1 a odigrana je i jedna prijateljska utakmica između škola fudbala ova dva tima i rezultat je bio neriješen 1:1.

Sledeće 5. kolo igraju u Gacku u nedjelju sa Leotarom, početak je u 10:00 h.

 

Odbojka:

Juče je Gacku odigrana utakmica 2. kola Prve lige RS u muškoj odbojci. Odbojkaši Gacka savladali su Drinu iz Zvornika sa 3:1. Prva dva seta pripala su Gačanima 25:19 i 25:20, dok su u trećem Zvorničani bili bolji 25:23, četvrti set je opet pripao ekipi iz Gacka 25:17.

Sledeću utakmicu igraju u nedjelju 9. oktobra na Palama protiv OK Mokro.

Do sada odbojkaši su zabilježili jednu pobjedu i jedan poraz. U prvom kolu u Ljubinju izgubili su sa 3:2.

 

Streljaštvo:

Sledećeg vikenda strijelci će nastupiti u finalu Lige BiH za kadete i juniore koje će se održati u Zenici.

Karate:

Juče je održan Internacionalni karate Kup Banja Luka 2011. na kome je nastupilo 30 klubova sa 400 takmičara. 16 karatista predstavljalo je klub Terma iz Gacka i oni su osvojili 13 medalja.

Zlatne medalje pripale su Mirku Mastiloviću u borbama pojedinačno i Vanji Todorović u katama pojedinačno.

U katama pojedinačno Predrag Fržović osvojio je srebrenu medalju a Radenka Ilić bronzanu.

Ekipa mlađih kadetkinja takođe je osvojila srebro a tim čine: Tijana Milićević, Vanja Todorović i Stefanija Okiljević.

Srebreni u borbama pojedinačno bili su i Milan Cuca, Rada Mastilović, Marko Koprivica i Filip Vukosavljević i ekipa mlađih kadeta: Predrag Fržović, Stevan Drašković i Boris Lažetić.

Treće mjesto i bronzane medalje u borbama pojedinačno osvojili su Tijana Milićević, Predrag Fržović. Bronza je pripala i ekipi juniora a to su Rada Mastilović, Radenka Ivić i Milica Simunović.

Sledećeg vikenda karatisti će nastupiti na takmičenju u Višegradu.