Veća količina vode preusmjerena u novo korito

Stanje u poplavljenom dijelu “Rudnika” u Gacku danas je zadovoljavajuće i znatno bolje nego prethodnih dana, jer je 90 odsto vode rijeka Mušnica i Gračanica preusmjereno u novo korito, potvrdio je Srni generalni direktor Rudnika i termolektrane /RiTE/ Gacko Dragoljub Mučibabić. On je istakao da su, zahvaljujući nadljudskim naporima i danonoćnom radu zaposlenih, vodu noćas oko tri časa uspjeli u većoj količini preusmjeriti u novo korito, pa se trenutno mala količina uliva u površinski kop starog dijela rudnika. 

“Najbitnije je da nema povrijeđenih, ali ni oštećene opreme. Ponosan sam na ono što su prethodnih dana uradili zaposleni u Rudniku, ne štedeći se i izlažući živote opasnostima”, istakao je Mučibabić i dodao da su im u pomoć pristizali i zaposleni iz drugih firmi koje su angažovane na poslovima u RiTE Gacko. 

Mučibabić ističe da plavljenje “Rudnika” nije prouzrokovalo veću materijalnu štetu, te napominje da je napravljen plan aktivnosti za dalje djelovanje. 

On je istakao da ova situacija nije poremetila rad Termoelektrane, koja radi stabilno. 

Rijeke Mušnica i Gračanica izlile su se prije četiri dana iz korita i provalile u dio površinskog kopa “polje B” “Rudnika”, nakon što se aktiviralo klizište. 

                                                                                                                                                                                                                                                                        SRNA

Подијелите вијест