Ватрогасно – спасилачка јединица Гацко: У нову сезону у новим униформама

Припадници Ватрогасно – спасилачке јединице из Гацка након шест година добили су нову радну униформу. Вриједност набавке је 34 хиљаде марака, а у питању је 28 комплета униформе. Од формирања јединице, ово је најкомплетнија и најквалитетнија униформа коју су набавили.

Према ријечима старјешине Ватрогасне јединице, Алексе Вучковића, униформе су набављене од фирме Милтеџ, која посједује све потребне лиценце и узорке које налажу правила службе.

„Ради се о комплетној љетној и зимској униформи. Иначе, правила службе налажу да се радна униформа занавља свако двије године, али већ шест година ватрогасци нису успјели да је набаве. Ново руководство општине Гацко имало је слуха за овај проблем, тако да је крајем 2021. године расписан тендер за набавку истих“, рекао је Вучковић.

Осим радних униформи у плану је набавка и интервенција одијела, чију испоруку ускоро очекују.

Начелник општине Гацко, др Огњен Милинковић потврдио је да је ријеч о редовној набавци за потребе Ватрогасне јединице Гацко. Набавка нових униформи је обавеза Општине Гацко, а у плану је и обнова возног парка.

„Морамо радити на побољшању услова у Ватрогасној јединици. Ових дана смо свједоци да пожари букте на све стране. У Гацку смо имали тежак викенд, пожари су били активни на пет локалитета. Наши момци су надљудским напорима угасили ове пожаре и ја им изражавам захвалност. Провео сам дан са њима, изузетно је тежак терен и услови, али њихова пожртвованост је максимална“, истакао је Милинковић.

У плану капиталних улагања за 2022. годину је изградња гараже за ватрогасна возила. Вриједност пројекта је 100.000 марака.

Подијелите вијест