Ватрогасно спасилачка јединица Гацко обиљежава 17 година постојања

1. септембра 2005. године званично је основана и почела са радом Ватрогасно спасилачка јединица Гацко. Од тада до данас, иза њих су године у којима су се усавршавали, мијењали и учили, али и период у којем су њихове вјештине, храброст, солидарност и људско саосјећање били на тесту.

Захтјеве и потребе ове јединице подржати у наредном периоду, рекао је начелник општине др Огњен Милинковић, који је упутио искрене честитке поводом годишњице рада.

“Хвала вам за пожртвованост и спремности да у сваком тренутку одговорите свим изазовима са којима се сусрећете током интервенција. Желим вам много успјеха у обављању ваших одговорних задатака”, наводи се у честитки.

Осим извршавања редовних задатака, спасавања људи и имовине, гатачки ватрогасци помагали су када је затребало колегама у другим општинама и градовима – од Требиња и Билеће до Добоја. Редовни су учесници хуманитарних акција, а неки од њих су и добровољни даваоци крви.

“Надамо се да смо у протеклих 17 година постали бољи и као људи и као професионалци. На нама је да тај тренд наставимо како би били од користи заједници у којој дјелујемо”, поручио је командир јединице, Алекса Вучковић.

Од почетка године, Ватрогасно спасилачке јединица имала је 374 интервенције, од чега се 275 интервенција односи на доставу питке воде домаћинствима угроженим сушним периодом. Када се узме просјек и упореди стање са претходним, ова година за њих је до сада била нешто стабилнија што се тиче броја пожара на отвореном. Разлог томе су чешће падавине али и већа свијест наших суграђана (што је похвално), који више воде рачуна о изазивању шумских и пожара на отвореном, те ватру пале у контролисаним условима уз претходно обавјештење припадника Ватрогасне јединице.

Подијелите вијест