Vatrogasci u novom ruhu spremni za ljetnu sezonu

Vatrogasna jednica Gacko polako završava sa pripremama za narednu ljetnu sezonu.

Naime, proteklih dana izvršena je nadogradnja već postojeće mehanizacije, vozila “Toyota hilux”. Vozilo raspolaže sa dreger (disajnim) aparatima, ima razvalni alat (za saobraćajne udese), mogućnost gašenja pjenom, te kao takvo sada je veoma pogodno za saniranje otvorenih požara (kontejneri, deponije) požara stanova i u višespratnim zgradama kao i kod saobraćajnih udesa.

Toyota hilux sa nadogradnjom će uveliko uticati na efikasnost i brzinu intervencija.

Kako saznajemo iz Vatrogasne jedinice Gacko, u toku je realizacija sistema veze po Odluci o planu utroška sredstava za 2013. godinu Vatrogasnog Saveza RS, a koristiće se za nabavku materijalno-tehničkih sredstava. Ta sredstva će obuhvatiti repetitor za relejnu radio vezu, mobilni radio uređaj za vozila prenosni i ručni radio uređaj, stabilni radio uređaj, a planska vrijednost nabavke  je 25.000,00 KM.

Izgradnja savremenog vatrogasnog doma, po najvišim standardima, gdje bi kompletna jedinica trebalo da bude smještena je ambicija na čijem ostvarenju će Vatrogasna jedinica težiti narednih godina.

Za relativno kratak period postojanja, gatački vatrogasci su za naše prilike dosta dobro opremljeni, što je potvrdio zamjenik komandira, Žarko Rudović.

“Svi vatrogasci su dobro opremljeni i potpuno mirno čekamo ljeto. Stanovništvo Gacka može biti mirno u slučaju eventualnih požara, jer je jedinica spremna  da u svakom momentu efikasno reaguje”- rekao je Rudović, ističući da vatrogasci imaju punu podršku Opštine Gacko.